اهمیت فود کورت در مراکز خرید
اگر یادتان باشد در گذشته نچندان دور مردم برای خرید به بازارهای سنتی می رفتند. زمان برد تا مردم عادت خرید از بازارهای سنتی را کم کم ترک کنند و به مجتمع تجاری برای خرید بروند. مجتمع های تجاری هم صرفاً جهت خرید طراحی شده بود و به طور معمول تلفیقی از تجاری و اداری به همراه تعداد محدودی پارکینگ بود. استقبال خوب مردم در خریداری اجناس از مجتمع های تجاری و رونق این نوع عرضه در صنعت خرده فروشی، سازندگان زیادی را به سوی ساخت مرکز خرید سوق داد.
نتیجه را در سالهای اخیر کاملاً واضح دیدیم. به دلیل عرضه چشمگیر دیگر مشتریان مجبور به استفاده از هر مجتمع تجاری نبودند و این مردم بودند که تصمیم می گرفتند به کدام مجتمع تجاری بروند. پر واضح است که هر مجتمعی که خدمات کامل تر و بهتری ارائه می نمود، با استقبال بهتری روبرو می شد. این شد که صاحبان مراکز خرید به فکر استفاده از مشاوران تخصصی این صنعت افتادند و اما مشاوران چه کردند؟
بسیاری از مشاوران در ایران در امر الگو برداری و کپی کردن زبده شده اند و اصولاً ما ایرانی ها خیلی خوب بلدیم یک تصویر از جایی کپی کرده و دقیقاً با همان جزییات پیاده کنیم و یادمان می رود اول فرهنگ و اصول و استراتژی آن را باید آورد. بگذریم، اتفاقی که در مراکز خرید نیز افتاد همین امر بود. پارکینگ های مشتریان به مراکز خرید اضافه شد، شهربازی سرپوشیده اضافه شد، هایپر ها، فضاهای تفریحی و ورزشی، سینماها و بلاخره فودکورت ها هم به مراکز خرید اضافه شدند.
اما فودکورت ها در دنیا استاندارد هایی دارد، از طراحی معماری و پلان تاسیسات جداگانه گرفته تا چیدمان کانسپت و قیمت؛ یکی از مواردی که باید یادمان باشد این است که اصل اول فودکورت داشتن تنوع غذایی (Variety of F&B) برای سلایق مختلف و غذاهایی با قیمت ارزان (Economy) است. این باعث میشود بتواند پاسخگوی نیاز افراد باشد و اگر هم به کیفیت محصول و نظافت و رفتار پرسنل دقت شود، چیزی نمی گذرد که فودکورت شما معروف شده و خیلی هابرای استفاده از این خدمت شما به مجتمع تجاری آمده و این جذب ترافیک انسانی یا به اصطلاح پاخور موجب افزایش فروش واحد های تجاری می شود؛ این همان رونق و ارزش افزوده است.
یادمان باشد هر کاری را با مشاور تخصصی همان صنف انجام دهیم تا بتوانیم یک مرکز خرید موفق داشته باشیم. یک مشاور تخصصی اهمیت فودکورت و فودهال را در مراکز خرید می داند و تمام ارکان مهم از جمله دمای هوا، رنگ، بو، مزه غذاها، تنوع و انتخاب کانسپت، استانداردها و خیلی از مواردی که یک مشاور معمولی نمیداند را رعایت می کند.
و در آخر باید خیلی مراقب بود زیرا اگر فودکورت یک مجتمع را به بدی یاد کنند می تواند موجبات شکست آن مجتمع را فراهم آورد؛ خشت اول را باید صاف گذاشت.
موفق باشید
محمد جواد گلشن
نظر خود را بیان کنید